SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Édes-e a kibékülés veszekedés után?

Családinet [cikkei] - 2009-01-30
 [X]

Normááális??? Igen! - Ha szerelmesek akár csak néhány órára, bizony gyakran összevesznek. Majd kibékülnek. A kibékülés után pedig édes az összebújás. De miért kell veszekedni? Nem kell, de már-már törvényszerű! Az oka pedig...
Édes-e a kibékülés veszekedés után?
Az ok maga a szerelem!

A szerelem mindent magának követel. A szerelmes ember szolgál, de úgy, ahogy neki jó, és szolgálatot követel, de úgy, ahogy az neki jó. A szerelem önzése a „mézes heteken”, a kapcsolat első időszakában igen gyenge, gyakran észrevehetetlen. Ebben a szakaszban dől el minden – az, hogy ki fogja hordani a nadrágot ebben a viszonyban, s hogy ki az, aki elfogadja a parancsokat. A leosztáson később már nagyon nehéz változtatni.

Teszt a párkapcsolatnak


Az első, de akár a századik, közös szerelmes elvonulás olyan, mint az autók tesztelésénél a rázópálya. Ezeken az utakon, kijönnek a kapcsolatba kódolt „gyártási hibák”. A pár itt kiesik a szokásos és ismert terep rutinjából, és olyan – a híres pszichológus, E. Berne szavaival élve – emberi játszmákba kezd, ahol az összes jellemhiba felszínre kerül, amit az ismerős közeg elleplez. Ezért minden közös utazás nagyszerű tesztje a párkapcsolatnak. A népnyelv úgy mondja, hogy „összecsiszolódnak”, akár a gyémántok. Mert minden ember jelleme egy-egy gyönyörű gyémánt.

A csiszolódással veszítünk és nyerünk is!


A gyémántokról a csiszológép ugyan levágja a kiálló darabokat, de a szép formára csiszolt gyémánt értéke növekszik az által, hogy meg van csiszolva. Ugyanígy van ez a kapcsolatokkal is. Abba a kapcsolatba, amelyikbe már sok erőt fektettünk, nagyobb eséllyel fektetünk újra és újra, mert fontos számunkra, értékesebb, mint egy új viszony. Az összecsiszolódás azonban lelki fájdalmakkal is járhat. Néha párkapcsolatunk krízisbe kerül, amikor úgy döntünk, hogy újra kell kezdeni. Sok pár ilyenkor az együtt töltött időt választja. Elutaznak valahová, ahol újra szerelmet remélnek. Vajon jól teszik? Ha jól választanak szerelmi fészket, például az egyik Titkos Házba (www.titkoshazak.hu) utaznak, akkor mindenképpen.

Összeveszünk – kibékülünk!


Gyakori, hogy a romantikusnak induló szerelmes együttlét a hétköznapok rutinjából kiemelkedve hatalmas veszekedésbe torkollik. Duzzogás, hibáztatás, én-megvonás, amik a nők tipikus stratégiai játszmái, míg a kioktatás, a verbális agresszió, a másik ledorongolása, annak érzetetése, hogy alkalmatlan, a férfiak játszmája. Új helyen gyakori, hogy belső bizonytalanságot él át az ember, így a másikra próbálja hárítani a helyzet felelősségét. Ennek a vége is veszekedés lehet, hiszen önmagunkért magunknak kellene felelősséget vállalnunk.


Miért bújunk utána egyből ágyba?


A veszekedés során felhalmozódott feszültség után gyermeki énünk bűntudatot érez, megpróbálja kiengesztelni azt a személyt, akit feszült állapotában megbántott. A pároknál, szerelmeseknél ez a kiengesztelés nem más, mint az összebújás, egymás simogatása, dédelgetése, szeretgetése, a feszültségre pedig a legjobb oldószer a szerelmeskedés. Vannak párok, akiknél ez a veszekedés-kibékülés már-már szokás. Másoknál ritkaság számba megy, de olyan pár, aki ezt soha nem próbálja ki, nincsen.

Titkos tanácsok, hogy a szerelmi fészekben veszekedés helyett édes pillanatok várjanak:


•    Tegyük változatosabbá a légyottot. Hagyjuk otthon a „hitvesi ágyat”, változtassunk a körülményeken. Ám egy hotel nem mindig a legjobb hely.  Olyan helyre menjünk, ami kedvez az intimitásnak. Tippünk: www.titkoshazak.hu
•    Ha klasszikusan „veszekedős pár” vagyunk - pláne, ha azért van szükség az intim elvonulásra, hogy kivasaljuk a gyűrött kapcsolat ráncait - egyből kezdjünk hancúrozni, játszani! Például fogjunk két habrudat, és kezdjünk labdán lovagolva egy szerelmes csatába. De a labdacsata, vagy más játékos, kergetődzős móka is jó lehet. A nevetés, a játékos harc ugyanazokat az idegpályákat mozgatja meg, mint a veszekedés, így ez az utazás vidám és békés marad. Tippünk: A Titkos Házak hancúrozó szobájában megteheted!
•    Már útközben próbáljuk meg egymást elcsábítani, keressünk romantikus útvonalat, mint például egy kompozás, vagy egy szép, festői vidéken átutazás. Nem baj, ha ettől hosszabb az út, élvezzük ki az út minden percét! Álljunk meg piknikezni, csempésszünk meglepetést, akár apró erotikus utalásokat kedvesünk zsebébe, szendvicse mellé, vagy éppen az autóba. Ebből észreveheti, hogy intimitásra vágyódunk, s a megérkezéskor a szokásos veszekedés helyett inkább a szerelmeskedés következhet. Tippünk: Apró dióba rejtett szexi tanga bugyi, ízesített erotikus játékszerek…
•    Mindenképp együnk! Lehetőleg édes, vágykeltő dolgokat. Ne a légyott napján erőltessük a koplalós fogyókúrát. Az éhes ember ingerlékenyebb, rosszkedvűbb, kevésbé szeret játszani, ölelni. Az apró falatkák, a rákszirmok, hosszúkás csokoládék jóllakatnak, megédesítik az együttlétet, és kicsókolhatjuk egymás szájából. Tippünk: lazacos sushi falatkák, rákszirmok, mézes édességek.
•    A szeretkezés után, ejtőzzünk, relaxáljunk, tegyünk olyan dolgokat, amik pihentetnek. Masszírozzuk meg egymást lazító olajjal. Aludjunk, olvassunk, nézzünk filmeket, hallgassunk zenét, táncoljunk - akár egy csábító táncot kedvesünknek - vagy kiránduljunk a természetben. Mindezek a dolgok levezetik a felgyűlt feszültségeket és garantált a béke, a szép emlékek.  Tippünk: vigyük magunkkal kedvenc filmjeinket, de mindenki a sajátját! Ne csak nőcis-romantikus, vagy pasis-verekedős filmek legyenek!

Sokan veszekednek a szerelmesre tervezett kiruccanásokon, de ennek egyáltalán nem kell így lennie. Azok, akik tudnak játszani, a veszekedés élét tompíthatják, akár a kedves gyerekmondókában: Én is pisze, te is pisze, gyere pisze, vesszünk össze! S végül huncutul összedörzsölhetjük az orrunkat. Ugye mindenki tudja, hogy ez fent, északon a csókot jelenti?
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja